Skip to content

Αγαπημένη λέξη μου, έγινε τ’ όνομά σου

  • by



1c-1


Η μαντινάδα λέει ο Νίκος Καζαντζάκης είναι μια κραυγή που αφήνει μια ψυχή αρρενωπή αλλά εξαιρετικά ευαίσθητη : Η κρητική ψυχή.
«Γράφω μαντινάδες , στίχους και τραγούδια για να βρίσκουν φωλιά οι σκέψεις μου» σημειώνει ο Γιάννης Μεγαλακάκης ο οποίος παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο του με μαντινάδες με τίτλο «Αγαπημένη λέξη μου έγινε τ’ όνομά σου».Διαβάζοντας το βιβλίο θα αφεθείς στα αυθεντικά αισθήματα και θα γίνει η αγαπημένη σου συντροφιά.Η μαντινάδα γεννάται για να εκφράσει την υπερβολή σε όλα , για να νιώσεις την απλότητα αλλά και το μεγαλείο της ζωής.Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να προβλέψουμε την πορεία της ζωής μας αλλά μόνο οι πέντε αισθήσεις μας οι οποίες οδηγούν τον Γιάννη Μεγαλακάκη να γράφει με έναν μοναδικό τρόπο.Η εικονογράφηση του βιβλίου , αλλά και η όλη έκδοση ,χαρακτηρίζονται από υψηλού επιπέδου αισθητική , η οποία καθιστά το έργο ιδιαίτερα ελκυστικό.
Το βιβλίο προλογίζει ο ηθοποιός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης Μιχάλης Αεράκης.

Εκδόσεις : CaptainBook
Σκίτσο εξωφύλλου : Σχεδίασε με μολύβι και κάρβουνο η ζωγράφος Σωτηρία Κανδυλώρου
Επεξεργασία φωτογραφιών : Επιμελήθηκε η φωτογράφος Δήμητρα Παναγοπούλου







Όταν σε εποχές άνυδρες με την εξαφάνιση των ηθικών αξιών, της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας και του πυκνού σκοταδιού γύρω μας, βρίσκεται ένας άνθρωπος να υμνεί τον έρωτα και την αγάπη, ε…. τότε πραγματικά υπάρχει ελπίδα.Είναι ξεχωριστή τιμή για μένα, ο Γ. Μεγαλακάκης, αυτός ο νέος και σπουδαίος να με θεωρεί φίλο του και να θέλει να προλογίσω το νέο του βιβλίο.Μοιάζει σαν να’ μαι ο «σάντολος» του δεύτερου πνευματικού του παιδιού. Αποδέχομαι με χαρά την τιμή αυτή με τη βεβαιότητα ότι και αυτό το βιβλίο θα έχει καλούς δρόμους μπροστά του.Ο Γιάννης έχει μέσα του, όπως θα έλεγε ο Ν. Καζαντζάκης, πολλούς δαιμόνους.Αυτούς τους δαιμόνους μόνο με τσι μαντινάδες και κυρίως το χορό του μπορεί να τσι μερώσει. Και τσι μερώνει γιατί είναι ένας γνήσιος κρητικός που τιμά τα ήθη και τα έθιμα, έχει μια μοναδική σεμνότητα και κάθε γραφή ή πατουχιά του είναι και μια μεγάλη αντίσταση στη βαρβαρότητα που ζούμε.Αν δεν γνωρίζει κάποιος την ηλικία του Γιάννη, θα μπορούσε να τον τοποθετούσε στους μεγάλους ριμαδόρους της Κρήτης. Ο στίχος του έχει πόνο και σεβντά. Έχει το βίωμα και την παρατήρηση της ζωής. Το μεγαλύτερό του όμως μυστικό είναι ότι αγαπά την Κρήτη.Φίλε Γιάννη σου εύχομαι να είσαι πάντα δημιουργικός και βαθιά κρητικός.

Μιχάλης Αεράκης Ηθοποιός,Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης



aerakis








Ότι διαβάσεις είναι η σιωπή μου που βρήκε τον τρόπο να μιλήσει…
Ότι διαβάσεις είναι στιγμές αιωνιότητας …
Ότι διαβάσεις δεν εξηγείται , γιατί είναι δημιουργία των αισθημάτων…
Ότι διαβάσεις είναι το φαναράκι που ανάβω στην ψυχή μου για να μην χαθώ στο σκοτάδι…
Ότι διαβάσεις είναι η λαχτάρα να ζήσω μέσα σε έναν κόσμο που σκουραίνει συχνά…
Ότι διαβάσεις είναι το δικό μου πέταγμα προς την ελευθερία και την αλήθεια…
Ότι διαβάσεις έχουν μάνα την αγάπη και πατέρα τον χορό και γεννήθηκαν στην Κρήτη…

Γιάννης Μεγαλακάκης



megalakakis_portrait-1



Video για το βιβλίο



Τηλεοπτική σύνεντεξη


Ενημερωθείτε εδώ!
Μάθετε πρώτοι τα νέα μας!
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας.