Skip to content

2018

“Δεν ήταν νησί, ήταν η αδερφή του Μέγα Αλέξανδρου”

Εμπνεόμενοι από τους στίχους του Νίκου Καζαντζάκη τους οποίους μελοποίησε ο Μάνος Χατζιδάκις, σαν ένα ανοιχτό παράθυρο επικοινωνίας του παρελθόντος με το μέλλον, τα δύο αδέλφια απ’ τη Κρήτη και δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης με μία ομάδα επίλεκτων χορευτών και μουσικών, ενώνονται, δημιουργούν και συμπράττουν με μουσικούς και χορευτές της Ακαδημίας Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Λυγκηστές

2018

«Δεν ελπίζω τίποταδεν φοβούμαι τίποταείμαι λέφτερος» 

Μία σπάνια παράσταση κρητικών χορών αφιερωμένη στην ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
από την Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη.
Η  επαναστατική φράση του Νίκου Καζαντζάκη μετουσιώνεται σε μία σπάνια παράσταση κρητικών χορών αφιερωμένη στην ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ .
Οι TIMES του Λονδίνου τόνιζαν: “Η Μάχη της Κρήτης υπήρξε το συναρπαστικότερο γεγονός του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η αποθέωση του ανθρώπινου ηρωισμού”.

2018

“Όταν ακούω Κρήτη”.Μία σπάνια παράσταση κρητικών χορών.
Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης μαζί με τους επίλεκτους χορευτές τους Στη Σφίγγα τις Πέμπτες 1, 8 και 15 Μαρτίου

Οι καταξιωμένοι χορευτές Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης γιορτάζουν τα 20 χρόνια δράσης της χορευτικής τους ομάδας και παρουσιάζουν στη μουσική σκηνή “Σφίγγα” ένα θέαμα που συνδυάζει την κρητική παραδοσιακή μουσική και το χορό με την κινηματογραφική εικόνα, αντιμετωπίζει με κριτική διάθεση το φολκλόρ και αναζητά με χιούμορ, σκεπτικισμό αλλά και αγάπη, τους λόγους που ακόμα και σήμερα κάποια στοιχεία αυτής της παράδοσης μας συγκινούν.

2017

«Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ». Η Κρήτη & ο Πόντος ανταμώνουν στο θέατρο Βράχων σε μία εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παράσταση
Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών
Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη

Πολιτιστικός Οργανισμός «Πυρρίχιος Ακαδημία»
Φεστιβάλ Βύρωνα 2017
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

2016

«Λαβύρινθος , από το σκοτάδι στο φώς» μια χοροθεατρική παράσταση στο θέατρο Παλλάς στην Αθήνα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο κρητικός χορός αντάμωσε επί σκηνής με τον σύγχρονο χορό.
Επίλεκτοι χορευτές της Ομάδας των αδερφών Μεγαλακάκη σύμπραξαν με την ομάδα σύγχρονου χορού του χορογράφου – σκηνοθέτη Παύλου Κουρτίδη.
Σκηνοθεσία : Παύλος Κουρτίδης.
Έπαιξαν οι μουσικοί : Γιώργος Κοντογιάννης , Δημήτρης Βαρελόπουλος , Ανδρέας Αρβανίτης , Μαρίνος Τρανουδάκης και Βασίλης Τσεντούρος.

2016

«Κρήτη μου» Μία μουσικοχορευτική παράσταση στην μουσική σκηνή Half Note. Ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης και οι επίλεκτοι χορευτές τους παρουσίασαν κρητικούς χορούς σε μία διάσημη σκηνή της Αθήνας για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού χορού. Μαζί τους ήταν οι μουσικοί Γιώργος Κοντογιάννης και ο Δημήτρης Βαρελόπουλος.

2015

«Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη εν χορώ & οργάνοις» Μια χοροθεατρική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα. Επίλεκτοι χορευτές της Ομάδας των αδερφών Μεγαλακάκη σύμπραξαν επί σκηνής με τον ηθοποιό Βασίλη Βασιλάκη και με τους μουσικούς Γιώργο Κοντογιάννη , Δημήτρη Βαρελόπουλο, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Βαγγέλη Καρύπη. Σκηνοθεσία & ερμηνεία του Βασίλη Βασιλάκη. Συμμετείχαν φιλικά οι Γεωργία Νταγάκη και η Καλλιόπη Βέττα

2015

« Η μουσική είναι μία» Μία μουσικοχορευτική παράσταση στην μουσική σκηνή HolyWood στην Αθήνα. Σε μία σειρά εμφανίσεων όπου ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης και οι επίλεκτοι χορευτές τους παρουσίασαν κρητικούς χορούς και σύμπραξαν επί σκηνής με την ερμηνεύτρια και μουσικό Αρετή Κετιμέ , την ερμηνεύτρια Μαρία Αναματερού , τον κιθαρίστα Χρίστο Τζιφάκη και τον πόντιο λυράρη Ηλία Υφαντή. Μαζί τους ήταν οι μουσικοί Γιώργος Κοντογιάννης και ο Δημήτρης Βαρελόπουλος.

 

2014

«Την άνοιξη στην Κρήτη» Μία μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα την άνοιξη στο θέατρο ΠΚ στην Αθήνα στην οποία επίλεκτοι χορευτές της Ομάδας των αδερφών Μεγαλακάκη σύμπραξαν με τη νέα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό Μαρία Αναματερού, τον λυράρη Γιώργο Κοντογιάννη και τον μουσικό Δημήτρη Βαρελόπουλο.

 

2013

«Οι Χοροί της Κρήτης» Μία σπάνια μουσικοχορευτική παράσταση στο θέατρο Badminton στην Αθήνα μαζί με τον Ψαραντώνη και την πολυμελή χορευτική τους Ομάδα

 

2013

 • «Οι Χοροί της Κρήτης» Μία σπάνια μουσικοχορευτική παράσταση στο θέατρο Badminton στην Αθήνα μαζί με τον Ψαραντώνη και την πολυμελή χορευτική τους Ομάδα.
 • «Όσα ταξίδια» Μία μουσικοχορευτική παράσταση με τους Στέλιο Σταματογιαννάκη, Κώστα Κακουδάκη, Ηλία Σαββάκη και άλλους στο θέατρο Κρεμαστός στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου στα Χανιά και στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκης στο Ηράκλειο.
 • «Ανάμεσα σε δυο ποτάμια», μουσικοχορευτική παράσταση με φλαμένκο και κρητική μουσική και χορούς στο Φεστιβάλ Υακίνθεια στα Ανώγεια.
  Ένας σημαντικός ισπανός χορευτής φλαμένκο ο Oskar Des Los Reyes, μαζί με την χορεύτρια Ελένη Παπαδοπούλου συνέπραξε χορευτικά με τους Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη. Μαζί τους ήταν ο σπουδαίος κιθαριστής – συνθέτης Χρήστος Τζιφάκης. Συμμετείχαν: Όθωνας Μπικάκης λύρα, Μιχάλης Σταυρουλάκης και άλλοι.

2012

 • «Χορεύω αιώνες στην Κρήτη» μουσικοχορευτική παράσταση με τον Όθωνα Μπικάκη και τους μουσικούς του στο θέατρο Παπαδημητρίου στην Χαλκίδα.
 • «Φτάσε όπου δεν μπορείς» στο θέατρο ΠΚ στην Αθήνα στην οποία επίλεκτοι χορευτές της Ομάδας των αδερφών Μεγαλακάκη σύμπραξαν με δημοφιλείς στο είδος τους μουσικούς και χορευτές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τους συνόδευσαν οι Όθωνας Μπικάκης και Νίκος Βενετάκης.
 • «Φτάσε όπου δεν μπορείς» στο θέατρο Δόρα Στράτου στην Αθήνα στην οποία επίλεκτοι χορευτές της Ομάδας των αδερφών Μεγαλακάκη σύμπραξαν με τον Χορευτικό Όμιλο Ποντίων Σέρρα. Τους συνόδευσαν οι Όθωνας Μπικάκης και Νίκος Βενετάκης.
 • «Φτάσε όπου δεν μπορείς» στο θέατρο Άλσους Βεϊκου στην Αθήνα στην οποία επίλεκτοι χορευτές της Ομάδας των αδερφών Μεγαλακάκη σύμπραξαν με τον Χορευτικό Όμιλο Ποντίων Σέρρα. Τους συνόδευσαν οι Όθωνας Μπικάκης και ο Ανδρέας Φασάκης.

2010

 • «Το νησί που χορεύει» Παράσταση ιδιαίτερη. Ένας μουσικοχορευτικός διάλογος με τον Πάρι Περυσινάκη και τους μουσικούς του στην μουσική σκηνή Αυλαία στην Αθήνα.
 • «Ένα ταξίδι στην καρδιά της κρητικής παράδοσης» μουσικοχορευτική παράσταση στο θέατρο Nouveau Theatre de la Sorbonne στο Παρίσι. Μουσικοί της παράστασης ήταν ο Άρης Πρεβεζάνος και ο Έκτορας Κυριάκου.
 • «Χορεύω αιώνες στην Κρήτη» με τον Γιώργο Σκορδαλό και τους μουσικούς του στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
 • Σπάνια μουσικοχορευτική παράσταση στο Φεστιβάλ Υακίνθεια στα Ανώγεια με την μουσική συνοδεία του Κώστα Σαριδάκη και των μουσικών του.


2011
 «Αν έχει η Κρήτη δυο ψυχές» μουσικοχορευτική παράσταση με τον Βασίλη Σκουλά στον πολυχώρο Δαίς στην Αθήνα.

2008

 • Παράσταση χορού και μουσικής με τους Γιάννη Ξυλούρη, Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), Ψαραντώνη, Μάνο Πυροβολάκη κ.α. στο θέατρο Βράχων στην Αθήνα.
 • «Αντάμωση στο Κάστρο» Μουσικοχορευτική παράσταση με τους Γιώργο Χαλκιαδάκη και Γιώργο Μανωλιούδη στο θέατρο Ερωφίλη στο κάστρο Φορτέτσα στο Ρέθυμνο.

2009

 • «Κρητικός χορός, η φωνή του σώματος» παράσταση χορευτικών αυτοσχεδιασμών στην μουσική σκηνή Αυλαία στην Αθήνα. Μουσικοί της παράστασης ήταν ο Άρης Πρεβεζάνος και ο Έκτορας Κυριάκου.
 • «Όταν ακούω Κρήτη» με τον Γιώργο Σκορδαλό και τους μουσικούς του στο θέατρο Θανάσης Βέγγος στον Κορυδαλλό.

2007

 • «Αναφορά στην Κρήτη» με τον Βασίλη Σκουλά στο θέατρο Παπάγου στην Αθήνα.
 • «Για ιδές περβόλι όμορφο» με τον Βασίλη Σταυρακάκη στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης στο Ηράκλειο.
 • «Η Κρήτη των ονείρων» με τον Γιάννη Ξυλούρη, Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) κ.α. στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου στην Αθήνα. Φιλική Συμμετοχή : Mάνος Πυροβολάκης.
 • Σπάνια μουσικοχορευτική παράσταση στο Φεστιβάλ Υακίνθεια στα Ανώγεια με την μουσική συνοδεία του Πέτρου Σαριδάκη και των μουσικών του.

2006

 • «Για ιδές περβόλι όμορφο» με τον Πέτρο Σαριδάκη και άλλους .Φιλική Συμμετοχή: Νίκος Ανδρουλάκης, Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) και η ηθοποιός Γιούλη Τσαγκαράκη στο θέατρο ελληνικών χορών Δόρα Στράτου.
 • «Όταν ακούω Κρήτη» με τους Πέτρο Σαριδάκη, Αντώνη Μαρτσάκη, κ.α. στο θέατρο του Υακίνθου στα Ανώγεια – Υακίνθεια και στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.
 • «Όταν ακούω Κρήτη» με τους Πέτρο Σαριδάκη, Αντώνη Μαρτσάκη, κ.α. στο θέατρο Rialto στην Λεμεσό της Κύπρου.

2005

 • «Όταν ακούω Κρήτη» με τους Πέτρο Σαριδάκη, Αντώνη Μαρτσάκη, Αλέξανδρο Παπαδάκη κ.α. στο Νέο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα.
 • «Όταν ακούω Κρήτη» με τον Δημήτρη Βακάκη κ.α. στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά.

2004 «Ο χορός στην Κρήτη» με τους Αντώνη Μαρτσάκη, Γιώργο Στριλιγκά Αλέξανδρο Παπαδάκη κ.α. στο θέατρο Κνωσός στην Αθήνα. Αφήγηση κειμένων : o ηθοποιός Γιάννης Δρίτσας.

2003 «Άρωμα Κρήτης» με τον Δημήτρη Σγουρό στο κάστρο Καζάρμα στην Σητεία.

2000 «Σεργιάνισμα στην Κρήτη» με το μουσικό σύνολο Παλαιϊνά Σεφέρια στο θέατρο Μινώα στην Αθήνα.

1998 «Σεργιάνισμα στην Κρήτη» με τον Μιχάλη Τζουγανάκη στο θέατρο Μινώα στην Αθήνα.

Ενημερωθείτε εδώ!
Μάθετε πρώτοι τα νέα μας!
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας.