Skip to content

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

Το Βιωματικό Σεμινάριο Χορού θα διεξαχθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Δήμο Αποκορώνου – Χανιά στις ημερομηνίες : 26 Αυγούστου – 28 Αυγούστου 2022.

Οργάνωση – Διδασκαλία : Γιάννης Μεγαλακάκης

Οι συμμετέχοντες του Τριήμερου Βιωματικού Σεμιναρίου θα διαμείνουν στον Βάμο Αποκορώνου.
Με έδρα τον Βάμο θα επισκεφτούμε πολλά χωριά του Δήμου Αποκορώνου για να πραγματοποιήσουμε πολλές και ενδιαφέροντες πολιτιστικές δράσεις.
Το Βιωματικό Σεμινάριο Χορού θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Αποκορώνου ο οποίος χορηγεί Δωρεάν Τριήμερη Διαμονή στο κτίριο του πρώην Παρθεναγωγείου Βάμου για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων που θα συμμετάσχουν στο Βιωματικό Σεμινάριο Χορού.Το αναστηλωμένο παλιό Παρθεναγωγείο, λειτουργεί ως ξενώνας και στεγάζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης

Το Σεμινάριο διαρκεί τρεις (3) ημέρες (Παρασκευή – Κυριακή). Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Επίσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα και οι κανόνες ατομικής υγιεινής και προστασίας. Στις τρείς (3) ημέρες του κάθε Βιωματικού Σεμιναρίου περιλαμβάνονται :
-Δέκα (10) ώρες διδασκαλίας κρητικών χορών με τον Γιάννη Μεγαλακάκη.
-Διδασκαλία με συνοδεία ντόπιων μουσικών σε κάποιες ώρες διδασκαλίας.
-Συμμετοχή ντόπιων χορευτών σε κάποιες ώρες διδασκαλίας.
-Διδασκαλία στην φύση – σε κάποια χωριά του Δήμου Αποκορώνου.
-Επισκέψεις σε χώρους πολιτισμικού, ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος της περιοχής.
-Περίπατοι σε όμορφα φυσικά τοπία της περιοχής.
-Επιτόπιες έρευνες των συμμετεχόντων του Βιωματικού Εργαστηρίου.
– Μικρά γλεντάκια – παρέες με τους ντόπιους.
-Αναμνηστικά – Βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Καινοτομία της διοργάνωσης : Η Βιωματική – Επικοινωνιακή Διδασκαλία, ως εργαλείο

Ο συμμετέχων – μαθητής ζει τον δάσκαλο και μαθαίνει όχι μόνο από την απλή μετάδοση της γνώσης του χορού και των βημάτων, αλλά και μέσα από την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον.Ο δάσκαλος είναι ο συντονιστής της δράσης της ομάδας, ο οποίος διδάσκει, εξηγεί, παρατηρεί και παρακινεί την ομάδα να πειραματιστεί, να κάνει τις δικές της αναζητήσεις, να έρθει σε επαφή με τους ντόπιους της κάθε περιοχής, να διεξάγει τη δική της έρευνα και να κάνει τις δικές της ανακαλύψεις.Στο τέλος κάθε μαθήματος, θα πραγματοποιείται συζήτηση και την τελευταία ημέρα, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις απαντήσεις τους στο ειδικό ερωτηματολόγιο, το οποίο θα τους δοθεί την πρώτη ημέρα και θα έχουν την ευκαιρία να σχολιάσουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Σε ποιους απευθύνεται :
Σε όσους επιθυμούν να μυηθούν στην κρητική χορευτική τέχνη ανεξαρτήτως το χορευτικό τους επίπεδο, την ηλικία και την καταγωγή.Σε μέλη χορευτικών συγκροτημάτων – πολιτιστικών συλλόγων, χοροδιδασκάλους, ερευνητές χορού, ακαδημαϊκούς και λαογράφους.Όραμα – Στόχος :
Οι καταξιωμένος χορευτής και δάσκαλος κρητικών χορών Γιάννης Μεγαλακάκης δημιούργησε έναν πολιτιστικό θεσμό, μέσω του οποίου οραματίζεται και στοχεύει στην διάδοση και αναβάθμιση της τέχνης του κρητικού χορού σε όλον τον κόσμο, μέσω της βιωματικής γνώσης της κρητικής παράδοσης.

Κόστος Διδάκτρων – Οργάνωση :
Το αντίτιμο για το Βιωματικό Σεμινάριο Χορού ανέρχεται στα 60€ ανά άτομο για τις τρείς (3) ημέρες διδασκαλίας.Μεταφορά – Διαμονή – Διατροφή – Ξεναγήσεις – Μικρά γλεντάκια.
Τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής , διατροφής, ξεναγήσεων και των μικρών γλεντιών αναλαμβάνει ο κάθε συμμετέχων ξεχωριστά.

Τρόπος Πληρωμής :
Η εξόφληση για την συμμετοχή στο Βιωματικό Σεμινάριο γίνεται με τραπεζική κατάθεση των 60€, η οποία λειτουργεί και ως επιβεβαίωση της κράτησής σας.

Ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα γίνονται καταθέσεις φαίνεται παρακάτω :
IBAN GR 82 0172 0530 0050 5309 5248 378 | ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαιούχος του λογαριασμού: Γιάννης Μεγαλακάκης

• Μην ξεχνάτε να αναφέρετε στην κατάθεση σας, το ονοματεπώνυμό σας, ώστε να μπορούμε εύκολα να επιβεβαιώσουμε την εγγραφή σας.
• Η προμήθεια της τράπεζας ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του Εργαστηρίου.

Πολιτική Ακυρώσεων :
Σε περίπτωση ακύρωσης το ποσό των 60€ δεν επιστρέφεται.
Σε κάθε περίπτωση τα τραπεζικά έξοδα χρεώνονται στον κάθε συμμετέχοντα.

Σωστή πρακτική :
Δεν ενδείκνυται οποιαδήποτε αλλαγή σχετική με το Σεμινάριο (παρακολούθηση κατά το ήμισυ κλπ.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ενημερωθείτε εδώ!
Μάθετε πρώτοι τα νέα μας!
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας.